Sådan vælger du det rigtige puslebord

Hvordan du vælger det rigtige puslebord for dig afhænger af forskellige faktorer. Dette vil typisk være, om du føler, at bordet er sikkert, og hvor meget plads du har i hjemmet. Faktorer som din højde, dit budget samt bordets kvalitet og funktionalitet er andre vigtige ting at holde sig for øje.

Selv med disse ting in mente er det ikke nødvendigvis nemt at finde det rigtige puslebord, for der findes bare SÅ mange forskellige modeller på markedet. Hvad gør ét puslebord bedre for dig end et andet, når der skal tørres babymås?

I denne artikel ser vi derfor på, hvad du bør være opmærksom på, når du leder efter det helt rigtige puslebord for dig!

Indholdsfortegnelse over siden

Skal-puslebordet-være-på-badeværelset

Puslebordets sikkerhed skal være i top

Det absolut vigtigste, som du skal kigge efter i et puslebord, er bordets sikkerhed. Puslepladsen skal have hævede sider hele vejen rundt eller sider, der hælder indad, så din lille krudtugle ikke kan falde ud, selv når han eller hun er urolig og spræller, når bleen bliver skiftet.

Om det bedste puslebord for dig skal have en sikkerhedsrem for øget sikkerhed eller ej, er en overvejelse, der er åben for debat. På den ene side modvirker sikkerhedsremmen, at baby i skrækscenariet tager turen ud over bordets kant, hvis du er distraheret et øjeblik. På den anden side kan du dog risikere, at du luller dig selv ind i en falsk følelse af tryghed, hvis du forlader dig på en sikkerhedsrem. Baby kan trods alt stadig vride sig fri af remmen, hvis baby virkelig vil!

Det sikreste er derfor altid at have din fulde opmærksom rettet mod baby sammen med en sikker hånd på dit barn, uanset om du bruger sikkerhedsrem eller ej.

En anden vigtig ting at være opmærksom på ved puslebordet er, om puslehynden kommer med velcro på undersiden, så puden ikke skrider. Dette er godt at have, især når baby vokser sig større og begynder at røre mere på sig. Ofte er det også en god idé kun at købe nye puslehynder og betræk, som er fremstillet til netop den model af puslebord, som du har købt. Derved kan du være sikker på, at udstyret passer til dit puslebord.

Det rigtige puslebord afhænger af pladsen i hjemmet

Hvad, der er det rigtige puslebord for dig, afhænger i høj grad også af, hvor meget plads, du har i hjemmet, og hvor du ønsker at stille dit puslebord op henne.

Hvis det kniber med pladsen derhjemme, kan du overveje at købe dig et godt væghængt puslebord. Hvis du køber et af metal, kan du endda hænge det over WC’et i badeværelset eller i brusenichen. Du kan også købe et klapsammenpuslebord, som kan stilles ind i skabet, når du ikke bruger du.

Hvis du har rigeligt med plads, så kunne et større puslebord med mere opbevaringsplads være en fordel. Dette kunne være en egentlig puslekommode, som har skuffer og hylder til alt det nødvendige pusleudstyr.

Sådan vælger du det rigtige puslebord

Den rette højde til at give baby et pruttekys

Noget som mange ikke er opmærksomme på, når de har forelsket sit i et særligt puslebord, er om bordet overhovedet giver dig den rette arbejdshøjde. Du kan roligt regne med, at du kommer til at skifte ble 6-8 gange om dagen i begyndelsen.

Det rigtige puslebord gør det nemt og behageligt for dig at skifte ble på baby uden at du risikerer at overanstrenge din ryg og dine skuldre. Ved det gode puslebord kan du også nemt bøje dig ind over puslebordet og holde øjenkontakt med din grindende barn, før du giver baby et stort pruttekys!

Arbejdshøjden på de fleste pusleborde kommer i intervallet 80 til 110 cm. På nogle modeller er det muligt selv at indstille højden. Du bør altid sørge for at prioritere komforten og sikkerheden ved bordet fremfor alt andet.

 Som tommelfingerregel kan du regne med, at arbejdshøjden på dit puslebord bør svare til dit køkkenbords højde. Her står du jo også og arbejder med hænderne og armene, når du laver mad. Højden på køkkenbordet vil oftest være 90 cm, og at lede efter et puslebord med denne højde er et godt udgangspunkt, hvis du ikke ønsker et bord, hvor du selv kan justere højden. Læs hele vores guide til den optimale puslebordhøjde her.

Overvej nøje puslebordets kvalitet og funktionalitet

Det puslebord, som du beslutter dig for at vælge, bør som udgangspunkt være stabilt og robust. Mange af de billigste pusleborde af stof og aluminium kan være stabile nok, men kan ikke just betegnes som robuste. Hvis puslebordet ikke skal være et rejsebord eller reservebord, kan det anbefales, at du investerer i et puslebord, der er robust.

For mange forældre kan det også være en god idé, hvis puslebordet kommer med et lille badekar, så man nemmest og mest komfortabelt kan give baby et bad og nusse, mens man står op. Derved slipper du for at sidde i en akavet og ukomfortabel stilling på dine knæ, mens du bader baby i dit badekar. Når du kan stå ret op og bade dit lille barn, undgår du også at overanstrenge ryggen, og så kan I bedst hygge og grine. Klik her for at se vores guide til pusleborde med badekar.

Et godt puslebord har også rigeligt med opbevaringsplads til al babys nødvendige pusleudstyr og rene tøj. Et puslebord med god opbevaringsplads gør det nemt for dig at nå de rene bleer og babytøj. Det kan derfor anbefales, at bordet har mindst én skuffe, som ideelt er placeret lige under puslepladsen.

For mange forældre er et godt puslebord derfor et bord, der har skuffer og hylder. Disse pusleborde med skuffer er typisk egentlige puslekommoder. Disse puslekommoder har den store fordel, at de kan ændres til “rigtige” kommoder, når baby ikke bruger ble mere. Andre pusleborde igen kan konverteres til skriveborde eller reolsystemer. Hvis du vælger at købe et dyrere puslebord, som kan ændres til et møbel, som du kan bruge i årevis, er købet derfor fremtidssikret. Så betaler du nemlig ikke kun for et puslebord, men også for et rigtigt møbel. Derved sparer du penge i det lange løb!

Baby på puslebord

Puslebordet bør passe til dit budget og din smag

Det er naturligvis også vigtigt at holde sig prisen for øje, når du er på udkig efter et puslebord. Det er muligt at få pusleborde helt ned til et par hundrede kroner, men det er sandelig også muligt at finde puslekommoder, der koster adskillige tusinde kroner.

De billigste pusleborde er typisk sammenklappelige pusleborde, som er fremstillet af stof, der er spændt ud i en aluminiumramme. De dyrere borde er lavet af træ og kommer typisk med skuffer og mulighed for at ændre bordet til en egentlig kommode. Begge typer borde vil kunne hjælpe dig med at skifte ble på din baby. – Hvad du beslutter dig for afhænger i sidste ende af dit budget og din smag.

Læs også vores oversigt over billige pusleborde.

Det sidste råd vi kan give dig er, at du naturligvis også skal sikre dig, at du får et puslebord, der passer til din indretning og din smag. Som eksempel findes der mange smukke, funktionelle vægpusleborde, som er lavet af metal. Det er dog ikke alle, der synes, at et puslebord af metal passer ind i resten af møbleringen i børneværelset – for nogle kan et puslebord af metal hurtigt føles meget institutions-agtigt! De fleste forældre er dog parate til at betale et par hundrede kroner ekstra for at få et puslebord, som de også synes er tiltalende rent æstetisk og som passer til resten af hjemmets møbler.

 

Relaterede indlæg