Guide til den optimale puslebord højde

Den optimale puslebord højde

Ja, hvilken højde er egentlig den bedste puslebord højde, så du får mest muligt ud af dit puslebord? At du kan stå opret og pusle om din baby og skifte lillenissens ble, så du skåner ryggen og ikke skal bukke dig forover, er jo hele pointen med at købe et puslebord til at begynde med.

Folks højder er forskellige, så det følger deraf, at hvis puslebordet ikke kan indstilles i højden, så er det ikke alle, der kan arbejde ved puslebordet i den optimale højde. De mange spørgsmål til puslebordets højde, som ligger rundt omkring på internettet tyder også på, at dette er et generelt spørgsmål, som de fleste førstegangspuslere (mor og far) har, når de køber et puslebord.

Den gode puslebord højde er i et niveau, hvor du bedst muligt ikke bukker din ryg, så du risikerer at overanstrenge den og løfter forkert. Dette sker typisk, hvis arbejdshøjden på puslebordet er for lav. Samtidig skal du også være opmærksom på, at dine skuldre heller ikke overanstrenges, hvilket kan ske, hvis bordet er for højt.

Hvis du er højgravid kan det også være rigtigt svært at gennemskue, hvilken puslebord højde, der er den ideelle for dig, hvis du er ude for at shoppe pusleborde med en kæmpestor, gravid mave. Særligt hvis du har købt en god puslekommode, som er massiv hele vejen ned og med skuffer, kan du jo ikke stille dig tæt ind til bordet og afprøve, hvilken puslebord højde virker bedst for dig!

Den-optimale-puslebord-højde

Gode råd til at finde den bedste puslebord højde

Puslebordene på markedet kommer med en arbejdshøjde som er mellem 80 cm og helt op til 110 cm. Hvis ikke du laver lidt research først, kan du altså risikere at få et puslebord, som slet ikke er behageligt at arbejde ved, og så kunne du have sparet dig de penge!

Der findes mange forskellige råd på internettet til puslebordets højde. For nogle virker det, hvis højden på puslebordet er sat i hoftehøjde, for andre gælder det, at det er navlehøjden. Ifølge andre , så er den “korrekte” højde at arbejde ved på et puslebord lige dér, hvor du “knækker/bøjer” i hoften, når du står med fuldt strakte ben og bøjer dig frem med rank ryg.

 Andre igen foreslår, at den ideelle arbejdshøjde på bordet skal være således, at afstanden mellem din albue og bordet skal være på ca. 15 cm, når du har din hånd liggende løst inde over bordet.

Alle disse råd er korrekte. Dog skal du huske på, at folks kroppe er forskellige; nogle folks overkroppe er længere eller kortere end andres, så derfor kan du ikke altid regne med, at alle disse råd passer perfekt til dig! Husk også at der kommer en puslepude ovenpå, som tilfører arbejdshøjden et par centimeter.

En god tommelfingerregel er dog, at puslebordet skal have samme højde som køkkenbordet derhjemme. Dette svarer til en højde på ca. 90 cm, som er en højde, som du allerede er vant til at arbejde ved, når du laver mad. Du kan prøve dig frem ved at øve dig på at pusle ved køkkenbordet og derved se, om højden føles rigtig for dig. Hvis du har investeret i et puslebord til væg, skal du således selv sigte efter at sætte bordpladen op i denne højde.

En hurtigt sammenligning af de ideelle arbejdshøjder for pusleborde på internettet angiver en ideel arbejdshøjde på mellem 85 cm – 95 cm for folk i højden 155 – 175 cm.

Den bedste puslebord højde

Den bedste højde til puslebordet, når mor og far begge skal pusle

Hvis både mor og far skal pusle om baby eller hvis du eller din partner er højere eller lavere end de fleste, så bør du tage højde for det, når du shopper pusleborde. Dette gælder også, hvis du shopper efter et puslebord med badekar. Særligt her kan det være en god ide at købe et højdejusterbart puslebord, hvor højden kan indstilles afhængigt af, hvem det er, der skal skifte ble på baby.

Hvis du har købt et puslebord, der er for højt til at det er behageligt at arbejde på for dig, så kan du investere i en bred og solid skammel til at stå på. Dette er nok ikke den ideelle løsning, men det er bestemt en funktionel løsning.

Hvis der er stor højdeforskel på jer kan en bred og solid skammel til den lave af jer være en løsning. Ved puslepladsen skal der også være opbevaringsplads (hylde eller skuffe) til bleer og rent tøj.

Som udgangspunkt bør puslebordet have en højde, som er tilrettet den af jer, som kommer til at arbejde ved det mest. Dette vil typisk være babys mor, som typisk har barsel længst tid og derfor kommer til at skifte flest bleer på baby.

En sidste vigtig pointe er, at du skal huske at arbejde ved en højde, hvor du bedst kan have øjenkontakt med den lille øjesten på puslebordet. Hvis puslebordet er for højt, eller hvis du står akavet ved bordet og føler dig distraheret, kan dette medføre mindre øjenkontakt med baby.

Relaterede indlæg